cruising

Kryssa i Karibien & Medelhavet i 18 dgr, fr. 3484 kr pp!

Kära semesterfyndare!

Nu kan ni kryssa i Karibien och i Medelhavet i 18 dagar! Här har ni chansen att besöka Marseille, Barcelona, Gibraltoar, Venezuela, Martinique och ännu fler platser. Kryssningskostnaden per person om man bor i hytt tillsammans är ca 3484 kr. Datumen för resan är 9 november till 26 november. Ni stiger ombord i Frankrike (Marseille) och lämnar båten i Dominikanska Republiken. Endast anslutningsflyg återstår för att göra er resa komplett!

Just denna kryssning har jag inte varit på men däremot på en annan kryssning i en annan världsdel. Just kryssningar är perfekt om man vill äta och sova gott, slippa packa upp sin väska hela tiden, besöka ett högt antal platser och länder inom en väldigt kort tid. Du somnar i ett land för att sedan vakna upp i ett annat. Väldigt bekvämt helt enkelt! Kryssningar erbjuder oftast guidade turer på alla destinationer och kryssningar är definitivt ett sätt att träffa många andra likasinnade och ressugna resenärer. Kryssa kan man enligt mig göra i alla åldrar och man kan likaväl åka två personer på en “romantisk getaway” som att få ihop hela släkten på samma båt för en upplevelserik resa tillsammans.

Rutt och datum

9 november-26 november

Marseille (Frankrike) – Barcelona (Spanien) – Gibraltar – Madeira (Portugal) – Philipsburg (St. Marteen) – Pointe-à-Pitre (Guadalupe) – Fort de France (Martinique) – Isla Margarita (Venezuela) – Santo Domingo (Dominikanska Republiken)

Vad ingår i kryssningen?

Kryssningen varar i 18-dagar, dvs 17 nätter, och ni går ombord på den eleganta båten Horizon. Sällskapsrum, komfortabla hytter, service, evenemang och olika faciliteter som t.ex. sportanläggningar, spa med mera finns. Kryssningen börjar i hamnen i Marseille (Frankrike) och på resan lägger man till i  Barcelona, ​​Gibraltar, Funchal (Portugal), Philipsburg (St. Marteen), Guadeloupe (Pointe-à-Pitre), Fort de France, Margarita Island (Venezuela) och avslutningsvis hamnar man i Santo Domingo.

Det är helpension och det ingår daglig städning av hytten, man har tillgång till och användning av anläggningar och också deltagande i underhållningsprogram och aktiviteter. Om man skulle vilja dricka någonting annat kan  till exempel köpa till alkoholhaltiga dryckespaket eftersom detta inte inkluderas som dryck i helpensionspaketet.

Ännu mer information om färden, hytter, båten mm. finns genom denna länk.

billigt boende

Hur bokar jag biljett för att kryssa i Karibien?

Börja med att besöka sidan logitravel. Hemsidan är på spanska, men för den som inte talar spanska (jag) går det att översätta till svenska genom google translate.

kryssa i karibien

Kryssningen börjar som tidigare nämnt i Marseille och ni cruisar sedan vidare enligt rutten ovan. Här nedan ser ni några av de val man måste göra för att boka.  För priset €97 per person, kan ni välja mellan hytterna Exterior Comfort C, Exterior DE eller Exterior HE. Svävar man över dessa hytter finns mer information att tillgå. Dessutom tillkommer boardning avgifter på €275, vilket gör att totalpriset för kryssningen per person blir €372.

kryssa över atlanten

Sidan i länken ovan ger er alla detaljer om kryssningen och här nedan kan ni också se båtens rutt.  Färden tar sitt avstamp i Marseille kl 17.00 och anländer i Santo Domingo dag 18  kl 10.00. Detta av betydelse då det gäller att boka er flyg för att ansluta till kryssningen och även för att kunna komma hem, 17 nätter blir alltså den 26 november om jag har räknat rätt.

kryssa i karibien

Här nedan ser ni de steg som man går igenom för att boka. Totalkostnaden för kryssningen är €744 för två personer, dvs €372 per person. 

kryssning medelhavet

 Vad återstår för att vi ska kunna kryssa i Karibien?

Anslutningsflygen till Marseille samt resan hem från Santo Domingo i Dominikanska Republiken kan ju vara bra att fixa!

Jag rekommenderar scyscanners hemsida. Här kommer ett alternativ på två flygturer, men ni kan ju som alltid välja och vraka fritt. Något som kanske är trevligt är att anlända en dag tidigare i Marseille för att även kunna upptäcka lite där samt att stanna lite längre i Dominikanska Republiken när man ändå är där!

Stockholm-Marseille 9 november, ankomst kl 11.55 med Brussels Airlines.

billiga flyg

Santo Domingo-Stockholm den 27 november, avgång kl  15.25 med Condor.

billiga flyg

Hoppas att tipset om att kryssa i Karibien och i Medelhavet var uppskattat!

Please follow and like us:
Related Posts
cruising
Kryssning i Medelhavet! 12 dgr med helpension fr. 2541 kr!
cruising
Kryssning i Karibien! 18 nätter, helpension mm. 11006 kr!

Leave Your Comment

Your Name*
Your Webpage

*

Your Comment*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>