shutterstock_265935380

Resa till Berlin: t/r flyg, 4* hotell inkl. frukost mm fr. 1988 kr

Kära semesterfyndare!

Här kommer förslag på en resa till Berlin i mitten av augusti. Egentligen kan ni med dessa tips skräddarsy er resa efter datum som passar bättre och även till exempel byta ut avgångsorten Stockholm till annan ort. De för dagens tips använda datum är tisdagen 11 augusti till fredagen 14 augusti. Ni flyger tur och retur Stockholm-Berlin och stannar i tre nätter på hotell med 4* inklusive frukost, tunnelbanekort och biljetter till muséet The Story of Berlin. Kostnaden för detta är ca 1988 kr per person om ni reser två.

Berlin är enligt mig en riktigt cool stad med en skön atmosfär. Här finns något för alla smaker. I huvudstadens centrala delar Mitte hittar ni till exempel Brandenburger Tor, riksdagen och Berliner Dom. Och varför inte ta en promenad längs floden Spree? Historiska byggnader och platser finns det gott om och muren får ni definitivt inte missa. Utöver detta finns det otroligt mysiga och charmiga caféer och barer i Prenzlauer Berg. Hippa stadsdelen Kreuzberg är också värt ett besök! Mat och dryck är enligt mig väldigt billigt i denna stad, Berlin är ju trots allt känt som den billigaste huvudstaden i Europa!

Rutt och exempeldatum

tisdag 11 augusti- fredag 14 augusti

Stockholm (ARN)- Berlin (SXF)-Stockholm (ARN)

Hur bokar jag flyg för min resa till Berlin?

Gå till scyscanner och skriv in datumen på din resa till Berlin. Här nedan ser du en översikt över flyg i augusti månad:

Skärmavbild 2015-07-08 kl. 15.32.02

Flyg för exempelresan är med Norwegian och det är direktflyg. Klickar ni på gröna rutan “fortsätt” kopplas man till Norwegians sida där man sedan kan boka.

billiga flyg

Boende under min resa till Berlin

Det 4* hotellet Inter City Hotel Berlin hittade jag på tyska sidan Travelcircus som har massor med paketerbjudanden på hotell som alla har fyra eller fem stjärnor. Tyvärr är sidan på tyska, men google translate finns ju! I den här dealen kan du välja att stanna mellan en till tre nätter. I det här paketet inkluderas förutom daglig frukostbuffé dessa saker:

– “Free City Ticket” dvs. fri användning av kollektivtrafiken i priszonerna A, B, C

– Biljetter för två personer på The Story of Berlin (mer än 800 år av Berlins historia i 23 temarum)

-Guidad visning av en atombombsbunker från Kalla kriget som ligger under Kurfürstendamm

Hur bokar jag boende på min resa till Berlin?

Eftersom sidan är på tyska kan det kanske vara lite knepigare men jag ska försöka guida er i hur man bokar. I mittenpartiet av sidan finns en beskrivning om hotellet, betyg på tripadvisor, läge, bilder mm. Det som inkluderas i paketet man köper finns här. För att boka tittar dock på högersidan. Det ser ut som nedan:

paketresa berlin

I första rutan väljer man antal personer (2 vuxna). Sedan väljer du ankomstdatum och för att göra det klickar du på kalendern och kan då enkelt välja ditt ankomstdatum.

“Anzahl der Übernachtungen” betyder antal övernattningar och här skriver man då in tre (i och med exempeldatumen ovan). Då ser det ut så här: 
Skärmavbild 2015-07-08 kl. 15.49.06

Klickar du på den gröna knappen “Zur Buchung” (till bokning) kommer du till fyra steg i den “booking request” som man gör. Du fyller i: Namn, kontaktinformation, betalningsinformation och en bokningsbekräftelse. Det som kanske ser svårast ut är väl bokningsbekräftelsen, särskilt när det är på ett annat språk.  Det man gör när man klickar i rutan är i alla fall att man accepterar Travelcircus villkor samt de allmänna villkoren för hotellet. Har man frågar kan man maila eller ringa till företaget.

resa till berlin

Sedan har man också 24 timmar på sig att ångra sin bokning vilket kan vara skönt att veta.

Total kostnad per person

Flyg: 694 kr

Hotell inkl. frukost mm: €276/2 = €138 dvs ca 1294 kr

Total kostnad per person: 1988 kr

Hoppas att tipsen var uppskattade!

Please follow and like us:
Related Posts
thailand
Flyg till Bangkok! T/r från Frankfurt, anslut från Sthlm för 4768 kr!
weekend prag
Sweet! Flyg till Prag & stanna 3 nätter på 4* hotell fr. 1613 kr!
cancun
Flyg till New York, Cancún och München, bara 3559 kr!!
Belgium
Flyg till Bryssel i höst! Flyg, 4* hotell 2 nätter fr. 1329 kr!

Leave Your Comment

Your Name*
Your Webpage

*

Your Comment*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>