weekend prag

Resa till Prag! Flyg t/r från Sthlm & hotell inkl. frukost fr. 1787 kr pp!

Kära semesterfyndare,

En resa till Prag innan semestern är slut eller innan skolan drar igång igen kan du nu organisera för en nätt liten summa. Tjeckiens huvudstad har mycket att erbjuda och här kommer ett tips på hur du kan åka till Prag och även stanna där tre nätter i augusti. Flyg tur och retur med SAS och Air Baltic samt bo på hotell där frukost är inkluderat från 1787 kr per person (du delar ett dubbelrum). Hotellerbjudandet kommer idag från Groupon. I Prag kan du till exempel njuta av ett rikt kulturliv, historia, konst och god mat. En av stadens mest kända sevärdheter är Karlsbron som går över floden Moldau. Priserna här också är väldigt fördelaktiga vilket får anses vara ett stort plus. Om du vill dricka öl någonstans i världen så bör du också göra det här!

Rutt och datum 

onsdag 19 aug-lördag 22 augusti

Stockholm (ARN)- Prag (PRG)-Stockholm (ARN)

Hur bokar jag min resa till Prag?

Ett av mina bästa tips är att gå till scyscanners hemsida. Ni kan följa denna länk där jag lagt in datumen och destinationerna ovan. Enligt resans exempeldatum kan du som du ser här resa till Prag och betala 1370 kr tur och retur med Air Baltic. Eller så betalar du 1374 kr och flyger då med både Air Baltic och SAS, men du får något kortare flygtider. Det sistnämna alternativet för resa till Prag är väl att föredra?

Skärmavbild 2015-07-07 kl. 15.53.53

Boende i Prag

Groupon har en deal på hotellet Svornost som ligger strax utanför centrala Prag. Hotellet har fått 3.5* på tripadvisor. Du kan välja mellan två till fyra nätter i dubbelrum och också välja tillvalet middag eller inte. Alternativen ser du i bilden nedan.

Då flygresorna jag hänvisade till med exempeldatumen 19-22 augusti innebär tre nätter, står mina val mellan 3 nätter med eller 3 nätter utan middag på kvällen. Att frukost ingår är bekvämt men personligen är jag nog en av de som tycker om att ta sig utanför hotellet för att leta reda på en egen mysig restaurang.

billigt boende prag

Klickar du på den gröna boxen ser det ut som nedan:

billiga hotell i prag

Under denna ruta fyller du också i betalningsinformation och kan genomföra ett köp. Då ska man få en bokningskod eller en så kallad “voucher” vilken du behöver när du mailar eller ringer till hotellet (mailadressen finns på den länkade sidan). Det är först när du har fått en bekräftelse från hotellet som din bokning har gått igenom. Därför skulle jag kanske boka hotell innan jag bokar flyg, i och med att man inte kan vara 100% säker på att det finns tillgänglighet på hotellet just de datumen man vill flyga.

Om du hellre vill boka ett annat hotell så kan du alltid besöka trivago för ett mer passande boendealternativ.

Total kostnad per person

Flyg tur och retur: 1374 kr

Boende i dubbelrum: 825 kr/2 = ca 413 kr

Total kostnad: 1787 kr

Hoppas att ni uppskattade tipset!

Please follow and like us:
Related Posts
shutterstock_213308143 2
Tak! Billiga flyg till Polen i slutet av augusti, t/r för 176 kr!
cancun
Flyg till New York, Cancún och München, bara 3559 kr!!
airline
Vad hände i natt? Ryanair-släpp: 1 miljon flygstolar för €19.85!
puerto
Billiga flygbiljetter! T/r Stockholm-Puerto Rico fr. 3218 kr!

Leave Your Comment

Your Name*
Your Webpage

*

Your Comment*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>