caribias11

10 underbara karibiska öar ni vill ha koll på!

Kära semesterfyndare!

Någon som känner igen sig i drömmen om det perfekta och bekymmerslösa livet på en strand i Karibien? Karibiska öar finns det dock många av och om ni funderar på en resa till Västindien kan det också vara svårt att välja mellan alla paradis. Vilka är egentligen de bästa öarna i Karibien? Är det värt att åka på en lyxkryssning för att besöka flertalet öar eller är det skönare att vistas på en paradisö hela resan? Smaken är olika och vi har alla våra egna preferenser. När ska man inte åka dit om man vill undvika orkaner? Nedan ser ni en lista och väldigt korta beskrivningar av de tio populäraste öarna i Karibien år 2015 enligt Tripadvisor. Håller ni med tripadvisors ranking? Vilken karibisk ö skulle ni ge flest stjärnor till?

Tropiskt klimat finner ni på alla dessa karibiska öar och medeltemperaturen brukar vara mellan 20 och 30 grader året runt. Karibien har också två årstider, regn och torrperiod. Regnperioden sträcker sig från juni till november. Orkaner vill man ju gärna undvika, därför bör man väl kanske inte åka till de karibiska öarna under denna period, risken för nederbörd och oväder är ju märkbart mycket större. Notera också att en del av öarna ligger i det så kallade orkanbältet medan andra inte gör det. Bästa tiden att åka till dessa små paradis är i vilket fall när vi har det som kallast (vinter) vilket är perfekt!

Här ser ni en egenkomponerad karta med nummer över de karibiska öar som är med på denna fantastiska lista.

karibiska öar

Karibiska öar ni vill ha koll på!

Nu är inte mina beskrivningar de längsta, MEN förhoppningsvis får ni en lite bättre överblick över de karibiska öarna än vad ni hade innan. Snorkling, sol och bad, vackra stränder, god karibisk mat etc. finns det i princip på alla öarna så jag ber om ursäkt om texten känns lite upprepande på sina ställen.

1. Providenciales, Turks och Caicos

billigt hotell karibien

Denna tropiska ö tillhör Turks och Caicosöarna och sägs vara ett paradis. Providenciales fick tidigare i år också utmärkelsen världens bästa ö (Travellers’ Choice Awards). Vad finns det då här? Vackra stränder (en självklarhet) men också riktigt bra snorkling och dykning. Det är bara att dra på sig sina simfötter! Det turkosa och klara vattnet ger er god sikt genom cyklopen och det finns gott om sköldpaddor, havssvampar samt roliga och färgglada fiskar att beskåda. I naturreservatet Northwest Point National Park finner ni i den marina delen ett av världens största och orörda barriärrev.

barriärrev

Den vackra och 19.3 km långa stranden Grace Bay Beach (19.3 km lång) klassas också högt på tripadvisor, liksom lagunen Chalk Sound. 

2. Grand Cayman, Caymanöarna

stingrocka

Caymanöarna består av tre öar där den större ön, Grand Cayman, alltså nästan når längst upp i topp på denna lista. De andra två öarna i ögruppen Cayman är Cayman Brac och Little Cayman. Lonely Planet beskriver ön som mindre turistig och väldigt “low key”. På denna ö gäller alltså lugn och ro men man kan till exempel också skubadyka och vid sandrevet Stingray City kan man få uppleva hur det är att bada med stingrockor.

3. Barbados

surfa barbados

Barbados tillhör de små Antillerna och på denna karibiska ö finner du vidsträckta stränder samt korallrev som du kan snorkla vid. Accra Beach är tydligen ett guldkorn som man ska kolla upp. Beroende på vilken sida av ön du väljer kan du få olika storlekar på vågorna! Den östra sidan har megastora vågor och här avgörs också många surftävlingar. På västra sidan av denna ö i Västindien hittar man dock mer lugna vatten. Huvudstaden heter Bridgetown och kan också vara kul att besöka.

4. Jamaica

jamaica ständer

Denna ö är ju som många redan vet lite större än resterande på denna lista. Här finns egentligen en hel del att göra men till toppställena hör Seven Mile Beach där det längs med stranden ligger en mängd härliga strandserveringar. Klipporna vid Negril Cliffs är också vackra att beskåda (eller hoppa ner i vattnet från), särskilt vid solnedgång. På Jamaica mixas alla typer av kulturer och denna mix har gjort sitt avtryck i maten som lagas.  Så se till att smaka på så mycket som möjligt!

5. St Marteen/St Martin

st martin

St Martin och St Maarten, detta är en ö där det karibiska, franska och holländska kommer fram! En sida av ön är nämligen nederländsk medan den andra är fransk, två resmål i ett. Om ni åker hit borde ni definitivt besöka båda delarna då enligt andra verkligen skiljer sig åt. Den nederländska delen anses ge en mer amerikansk känsla med stora hotell och kasinon osv. medan den franska sidan är mycket mer grön med regnskogslandskap, stränder och även grottor.

6. Saint Lucia

karibiska öar

Denna ö har förutom extremt många spa och hotellanläggningar en slocknad vulkan (Sulphur Springs) där man kan bada i vulkanisk lera! Rätt coolt om ni frågar mig. Vulkanen ligger på öns sydvästra sida. Här finns vackert frodigt men mer bergigt landskap och självklart också stränder att koppla av vid. Pigeon Island är också en toppattraktion vid öns norra ände som kanske är värd att besöka.

7. St John, USA Jungfruöarna

paradis karibien

Tidigare idag hittade jag billiga flyg till detta paradis av öar. Jungfruöarna innefattar sju huvudöar och sedan också några mindre. Området är också uppdelat i de brittiska Jungfruöarna och de amerikanska Jungfruöarna. St John är den minsta av de amerikanska öarna och två tredjedelar av ön är en nationalpark.  Värt att känna till är att denna ö inte har några kryssningsfartyg som lägger till vilket gör den mer lugn och “low key”. På denna paradisö är vandring på många av nationalparkens rutter att rekommendera, men ja, stränder där ni kan bada och hålla på med snorkling finns ju också.

8. Aruba

vackra stränder

Planerar du ett bröllop på stranden? I så fall tror jag att en resa till Aruba skulle passa perfekt. Vita stränder som passar för ändamål som vigslar finner man här men i övrigt är landskapet relativt kargt och stenigt. Eftersom  Arbuba inte tillhör orkanbältet så går det också att åka hit året runt!

9. Puerto Rico

puerto

Charmiga Old Juan med sina kolonialhus och balkonger i klara färger, kullersten och spansk arkitektur har en lång intressant historia. Hela Puerto Ricos kultur och mix av det spanska, karibiska och amerikanska är något speciellt. Denna blandning tar sitt uttryck i bland annat maten, konsten och musiken. Valutan här är USD och öns befolkning uppgår till nästan fyra miljoner. Med bil kan man ta sig runt än på en dag, men det är ju skönt att kunna ta lite längre tid på sig, i alla fall när man har semester.

10. Antigua

resa till antigua

Antigua är ytterligare en paradisö och har ett enormt utbud av stränder. Inte vilka stränder som helst utan perfekta vykortsstränder. Det låter klyschigt men ja, vattnet är också extremt turkost. Half Moon Bay är som namnet avslöjar, en halvmåneformad strand (även den med vit sand) som ligger den södra sidan av ön.

Avslutande ord

Något som helt klart är intressant är att jag nu, efter att ha spanat in en mängd bilder, är ännu mer sugen på att besöka dessa karibiska öar. Några av världens finaste stränder finns ju här! Om ni tänker boka resor till Karibien så är ni förhoppningsvis lite mer informerade efter att ha läst detta inlägg. Vill man sedan så många öar som möjligt på så kort tid som möjligt så kan kanske en kryssning i Karibien vara en bra idé.

Please follow and like us:
Related Posts
shutterstock_197758895
Resa till Kos: Flyg t/r fr. Düsseldorf från 406 kr!
kalifornien flyg
Billiga flyg till USA från Sthlm eller Gbg! T/r från 3180 kr!
venedig
Resa till Venedig! Flyg tur & retur, hotell 3 nätter fr. 2705 kr!
shutterstock_196356923
Billiga bussresor i Europa, enkelresa fr. 14 kr t.ex. Milano-Paris

Leave Your Comment

Your Name*
Your Webpage

*

Your Comment*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>